Az észak-magyarországi régió a változó közép-európai közlekedési térben - Tiner, Tibor (Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek, 2024)
A cikk az észak-magyarországi régió közlekedési rendszerének alapsajátosságait, azok közül különösen a regionális gazdasági fejlődéshez közvetlenül kapcsolódó átjárhatóság és belső polarizáltság megjelenését, legújabb változásait elemzi.