A gazdasági válság hatása 2008-2011 között a munkaerőpiac területi különbségeire hazánkban - Dabasi Halász, Zsuzsa (Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek, 2011)
A tanulmány Magyarországon a rendszerváltás után kialakult munkaerőpiaci egyenlőtlenségekre keres magyarázatot, figyelmet fordítva a pénzügyi válság okozta változásokra. Az általános foglalkoztatási viszonyokon túl a szociális helyzetre és a vándorlási folyamatok alakulására fókuszál. Vizsgálja, hogy a válság és az azt követő időszak milyen lehetőségeket biztosít a leszakadó térségek fejlesztésére.