Nagybörzsöny - Kápolnai, Zsombor; Nagy-Göde, Gergő; Tornay, Dávid (Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek, 2014)
A hazai rurális térségek napjainkban is számos problémával és lehetőséggel szembesülnek, melynek szakmai feltárása, vizsgálata nélkülözhetetlen a fenntartható terület- és településfejlesztési törekvések megvalósításához. A helyi gazdaságfejlesztési kezdeményezéseket bemutató esettanulmányok esetében fontos kérdés, hogy milyen okból kifolyólag került kiválasztásra az adott település. Jelen esetben a helyi identitás volt a lehatárolás egyik szempontja, csapatunk minden tagja a Dunakanyarban él, ezért szerettünk volna egy általunk jól ismert és a közelünkben található periférikus térségben található települést kiválasztani, így esett a választás a Szobi kistérségre.