Élethosszig tartó tanulás és kereslet-vezérelt képzési programok - szakképzés az Egyesült Királyságban - Buday-Malik, Adrienn (Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek, 2014)
Az értékteremtő és hatékony szakképzés szoros kapcsolatban van a gazdasági növekedéssel, a versenyképességgel. A szerző összefoglalja a szakképzés történetét az Egyesült Királyságban. A világszínvonalú tudás a brit képzési politika fő prioritása. Ismerteti az angol Tudás Stratégia fő elemeit, a brit képzési rendszer sajátosságait. Bemutatja a szakképzés fajtáit, a munkanélküliek tovább-, és átképzési lehetőségeit. Vázolja a szakképzés rugalmas és komplementer rendszerének modelljét, áttekinti az Egyesült Királyság oktatási-képzési rendszerének intézményeit. Megállapítja, hogy a képzés-finanszírozás innovatív kezdeményezései és a képzési programok piaci igényekhez való igazítása a legfőbb intézkedései az időszaknak.