Egy európai kutatás kezdetén, a MOVE projekt rövid bemutatása - Dabasi-Halász, Zsuzsanna (Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek, 2015)
A miskoci Egyetem Gazdaságtudományi Karának Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézet egy konzorcium tagjaként az elkövetkező 36 hónapban részt vesz egy HORIZON2020 által támogatott kutatási projektbe. Ez a mostani írás ennek a kutatásnak a legfontosabb előzményeit, céljait, elképzeléseit kívánja bemutatni. H2020-YOUNG-SOCIETY-2014_RTD: THE YOUNG GENERATION IN AN INNOVATIVE, INCLUSIVE AND SUSTAINABLE EUROPE című felhívásra készült a projekt.