Tehetségek kinevelése és tudományos pályára állítása Hantos Elemér Gazdálkodás- és Regionális Tudományi Doktori Iskola - Sikos T., Tamás; Szendi, Dóra (Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek, 2025)
A Doktori Iskola története a nem intézményesített és akkreditált időszakot is figyelembe véve, több mint 30 éves múltra tekint vissza. A Gazdaságtudományi Kar 1992-ben indította el kísérleti doktori programját, majd a „Vállalkozáselmélet és gyakorlat” doktori programja 1994-ben nyerte el akkreditációját az Országos Akkreditációs Bizottság 1994/1/18 sz. (1994.05.24.) állásfoglalása alapján. A doktori program keretében első alkalommal 1996-ban szereztek abszolutóriumot a hallgatók, míg az első PhD fokozatot 1997-ben állították k