Agrárinnovációs folyamat a székelyföldi térségben - Biró A., Zoltán (Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek, 2018)
A tanulmány a székelyföldi térség agrárinnovációs folyamatát mutatja be a térségben több éve zajló kutatási programsorozat eredményei alapján. A programsorozat témaköreiből kiválasztott három elemzés – a térségi társadalmi kontextus jellemzése, az innovációs folyamat szereplőinek bemutatása, az innovatív vállalkozások társadalmi beágyazottságának vizsgálata – arra utal, hogy az agrárinnovációs folyamat a térség számára a fejlesztéspolitikai paradigmaváltás esélyét hordozza magában.