Foglalkoztatás a gyógynövénytermesztő szektorban - Pászk, Norbert (Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek, 2026)
A munkaerőhiány az agrárszektorban hazánkban is megjelenik és nehéz megküzdenie vele a gyógynövénytermesztő vállalkozásoknak. Kutatásomban arra keresem a választ, hogy a kistelepüléseken található gyógynövénytermesztő vállalkozások hozzájárulnak-e a foglalkoztatáshoz és ha igen, akkor milyen mértékben, bekapcsolódnak-e közmunkaprogramba, illetve nyitottak lennének-e rá. Primer kutatásként félig strukturált szakmai interjúkat készítettem 32 gyógynövénytermesztő vállalkozással. Az eredmények egy részét mutatom be jelen tanulmányban.