Adalékok a gazdaság teljesítménye és a szegénység közötti kapcsolatrendszer feltárásához - Siposné Nándori, Eszter (Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek, 2010)
A 2008 októberében kezdődött gazdasági válság szegénységre gyakorolt hatásáról nem rendelkezünk teljes körű információval. A tanulmány arra keresi a választ, hogy a gazdasági teljesítmény visszaesése milyen mértékben befolyásolja a szegények társadalmon belüli arányát és a szegénység mélységét.