A remigrációval kapcsolatos európai és magyarországi nemzeti politikák elemzése - Hegedűs, Gábor; Lados, Gábor (Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek, 2015)
Kutatásunkban azt elemezzük, hogy mi jellemző a különböző, remigrációval kapcsolatos európai és nemzeti szintű politikákra, illetve, hogy hogyan ítélik meg ezeket a Magyarországra visszatért emigránsok. Kutatási területünk Európa és Magyarország. Eredményeink alapján csak kisszámú európai és nemzeti szintű politika létezik, amelyek viszonylag újak és csak kevésbé átfogó jellegűek. Magyarországon a remigránsok viszont alapvetően kedvezően ítélik meg ezeket.