Jó kormányzás – paradigma váltás az Állami Számvevőszék ellenőrzési gyakorlatában - Kocziszky, György (Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek, 2016)
A közpénzek felhasználásának ellenőrzési gyakorlata paradigmaváltáson megy át, a hatósági szemléletet az ellenőrzöttet segítő, támogató jó kormányzat, jó kormányzás elve váltja fel. Kérdés, hogy melyek ennek a modellnek a jellemzői, ill. az új elvek hogyan ültethetők át a hazai gyakorlatba? Az Állami Számvevőszék közelmúltban indított „A jó kormányzás építőkövei” sorozata ezekre a kérdésekre ad az elméleti és gyakorlati oldaláról választ.