A regionális tudományok kutatása és oktatása Miskolcon: 30 éves a Miskolci Egyetem Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézet, Regionális Gazdaságtan Tanszéke - Kocziszky, György; Nagy, Zoltán (Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek, 2025)
Kerek évszámok alkalmat adnak a számvetésre még akkor is, ha ezek történelmi léptékben aligha értelmezhetők. Mégis egy-egy kerek évforduló kapcsán indokolt összefoglalni, hogy tudományterületünk művelése során mit értünk el, mit sikerült ebből átadni az utánunk következő generációknak, mennyiben sikerült abból a társadalom hasznára fordítani. Erre lehetőséget ad, hogy Intézetünk 25 éves, a Regionális Gazdaságtan Tanszék pedig 30 éves.