A LEADER program 2010-2018 közötti időszakának néhány jellemzője Magyarországon - Kovács, Dezső (Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek, 2018)
A tanulmány a hazai LEADER program főbb jellemzőit mutatja be a 2010-2018 közötti időszakból. Az érintettek körében a LEADER program megvalósulása sok konfliktust hordoz magában. A tanulmányban áttekintem a program menedzselésének főbb szakaszait, és a menedzsment és tudományos irodalom feldolgozása és interjúk révén bemutatom az érintettek vélekedését, attitűdjeit a folyamatokról. A fő következtetés idealista közelítésben az, hogy a programot a vidéki résztvevők iránti bizalom alapján kell szervezni és irányítani.