Az animés szubkultúra tagjainak identitásteremtő jelentésadási folyamatai a tárgybirtokláson keresztül - Fülöp, Tiffany (Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek, 2019)
Kutatási témám középpontjában a Magyarországon élő, Japán kultúra iránt érdeklődő emberek identitáserősítő gyakorlatai állnak, amelyeknek tipikus példája a fogyasztás: a tárgyak birtoklása és az oda vezető út. Feltételezésem kiindulópontja, hogy a szubkultúra a globalizáció és a média függvényében jöhetett létre, hiszen figyelembe kell vennünk a Magyarország és Japán közötti földrajzi távolságot. Ez vizsgálhatóvá teszi, hogy a közösség – amihez hasonló egyébként Európa legtöbb országában van – hogyan találkozhat Japánnal, miért kelti fel figyelmét annak kultúrája, mely elemeit veszik át, ez miben fejeződik ki, mi történik közben a mögöttes tartalommal, jelentéssel. Feltételezésem szerint a közösség önmaga hitelességét a fogyasztói kultúrán keresztül igyekszik megteremteni és megerősíteni olyan módon, hogy az anyagi világ jelentéseit és kontextusait rekonstruálja.